Rekreativno kolesarjenje po vaseh

kolesarVabimo vas na Rekreativni kolesarjenje po vaseh občine Destrnik, v soboto, 5. maja 2018. Zbiramo se od 8:30 pred turistični domom. Start ob 9:00. Primerno za vse generacije. Ob prihodu na cilj pogostitev za vse kolesarje!
V slučaju slabega vremena je kolesarjenje v nedeljo, 6. maja, ob isti uri.

Vljudno vabljeni!

 

OD LANU DO PLATNA - Predstavitev projekta v OŠ Destrnik

lan osV četrtek, 15.3. 2018,  je 12 članov TD Destrnik na povabilo OŠ Destrnik predstavilo projekt » Od lanu do platna«. Vključeni so bili učenci od 2. do 5. razreda. Ob delu so spoznavali predmete in delovne postopke  pri obdelavi. Lan so 100. dan v letu posejali, v začetku avgusta so ga populili. Posušenemu  so s posebnimi glavniki odstranili KOBULE (seme ). S pomočjo TOLKAČA in TRLIC so olesenele dele ločili od vlaken. V  tej fazi so učenci zelo radi sodelovali, saj so lahko sprostili nekaj svoje energije. Na KOLOVRATIH so iz vlaken naredili NIT. Ko je je bilo dovolj, so jo navili na MOTALO in iz nje naredili klobčič. Na  STATVAH so tkali blago.

Preberi več

37. občni zbor Turističnega društva Destrnik

TDobcniZborV soboto, 17. februarja 2018, so člani društva izvedli redni občni zbor, na katerem so pregledali delo v letu 2017. Večer so z lepo pesmijo otvorile ljudske pevke Urbančanke. Delo društva je v svojem poročilu predstavil predsednik društva Ivan Hauptman, ki se je hkrati zahvalil članom za trud, ki ga med letom vlagajo v njihovo uspešno delovanje in tako poskrbijo, da je v našem kraju veselo.
Prisluhnili smo planu dela za 2018, hkrati pa nas je predsednik društva spomnil na pretekle dogodke. V letu 2016 so tako izvedli druge društvene koline na star način. Zahvalili so se družini Mohorič-Vajngerl z Levajnc za podarjenega prašiča. Udeležili so se sejma Turizem in prosti čas v Ljubljani, v izvedbi vasi Desenci in Gomilc so pripravili 11. bal, ki je bil odlično izpeljan in obiskan.

Preberi več

Vabilo na občni zbor

Na podlagi 18. člena statuta Turističnega društva Destrnik in sklepa upravnega odbora, z dne 17. 1. 2018, sklicujemo 37. redni občni zbor, ki bo v soboto, 17. 2. 2018, ob 18.00 uri v Gasilskem domu Destrnik.

Predlog dnevnega reda:
1. Otvoritev in pozdrav
2.
Izvolitev organov občnega zbora
3.
Poročila (predsednika, blagajnika, tajnika, sekcij, nadzornega odbora, verifikacijske komisije)

Preberi več

12. kmečki bal po janežovsko

bal decaVaščani vasi Janežovci smo se odzvali vabilu Turističnega društva Destrnik in z združenimi močmi pripravili bal po naše, in sicer v soboto, 3. februarja 2018, v Volkmerjevem domu kulture na Destrniku, kar sovpada z že tradicionalnim dogajanjem pred slovenskim kulturnim praznikom.
In kaj so Janežovci? Kljub svoji majhnosti je bila vas v zgodovini omenjena večkrat. Danes šteje manj kot 100 duš. Poseljena pa je bila že v antičnem obdobju, o čemer pričajo grobišča in gomile. Prve omembe segajo v leto 1286
pod imenoma Johannsdorf in Janschendorf.

Preberi več

29. sejem Natour Alpe-Adria

sejem2018Od 31. januarja do 3. februarja se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijala osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji. Na sejmu Natour Alpe-Adria je sodelovalo preko 200 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Albanije, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke, Jordanije in Nepala. Slovenija se je predstavila s preko 300 lokalnimi skupnostmi in društvi, med katerimi je bilo tudi destrniško turistično društvo, ki se je na sejmu predstavilo v soboto, 3. februarja. Z novim reklamnim panojem so predstavili občino in društvo ter njihovo zgodbo »Od lanu do platna.«

Preberi več

12. BAL

Turistično društvo Destrnik in vaščani vasi Janežovci vas vabimo na "12. BAL", ki bo v soboto, 03.02.2018, ob 18. uri v Vokmerjevem domu kulture.
Prikazali vam bomo stari kmečki običaj druženja in zabave v dolgem zimskem večeru v naši vasi.
Nadeli si bomo stara oblačila in vam prikazali, kako so nekoč združili delo in zabavo.
Postregli vas bomo s hrano in pijačo ter poskrbeli za zabavo.
Veseli bomo, če si boste stara oblačila oblekli tudi vi, zraven prinesli kaj malega za pod zob ali za žejo (kot so to naredili nekoč) ter prišli in se družili skupaj z nami.

Vabljeni!